Oświadczenie ws. Protestu

OŚWIADCZENIE J. KACZYŃSKIEGO

STANDARDOWE ZACHOWANIE

Zabrał głos po kilku dniach protestu

Dyktator w odpowiedzi na panujące od 22 października 2020 r. protesty na ulicach Polskich miast w dniu 28 października 2020 r. wydał oświadczenie. Materiał video z tego oświadczenia pochodzi z strony Facebooka partii PiS . Zamieszczam, go na blogu w celu historycznym, gdyż samo oświadczenie opiera się na kłamstwie, a fakty są całkiem inne. Jednym z celów wydania oświadczenia przez Dyktatora J. Kaczyńskiego, to próba oddalenia od Siebie i partii Zjednoczonej Prawicy z którą sprawuje rządy, odpowiedzialności za sytuację w Polsce. To co dzisiaj się dzieje a co może jeszcze się wydarzyć nie miałoby miejsca, gdyby nie doszło do naruszenia podstawowych zasad demokracji. W tym, wielokrotne łamanie Konstytucji RP, naruszeniem zasad praworządności m.in. uzależnienie wymiaru sprawiedliwości od polityków partii rządzącej, oraz naruszenie podstawowych praw człowieka, które to prawa gwarantuje Polska Konstytucja oraz Karta Praw Podstawowych Unii Europejskiej. To są prawdziwe powody, które się przyczyniły do tego, co można zobaczyć dzisiaj na ulicach, a to o czym mówi J. Kaczyński jest tylko pokłosiem tego do czego Naród został doprowadzony. Rząd musi podać się do dymisji, Jego członkowie muszą stanąć przed niezależnym Sądem w którym niezawiśli sędziowie orzekną czy są winni zarzucanych im czynów czy też o braku popełnienia czynów zabronionych. Przypomnę, że rząd na czele z J. Kaczyńskim jako organ o którym mówi art. 7 Konstytucji RP w zw. z art. 5 Konstytucji RP ma obowiązek tak postępować by zapewnić wolność i prawa człowieka i obywatela oraz bezpieczeństwo obywateli. Patrząc na wprowadzony stan epidemiologiczny i podejmowane działania, które przyczyniły się bezpośrednio do wybuchu protestów na wielką skalę, w których udział biorą osoby świadome istnienia zagrożenia zdrowia i życia. Należy uznać, że poprzez to rząd świadomie naraża setki tysięcy osób na narażenie zdrowia i życia, co może zostać uznane za czyny wskazane w art. 43 a na pewno w art. 44 Konstytucji RP. które wskazują na brak przedawnienia lub okres przedawnienia odpowiedzialności za popełnione czyny.

Co to może oznaczać

To oświadczenie potwierdza, że dla protestujących odwrotu już być nie może. Natomiast dla drugiej strony, oznacza to, że odrzucają możliwość skorzystać z prawa łaski, gdyby rząd poddałby się dobrowolnie do dymisji. Wniosek taki zakładam mając na uwadze przekazane postulaty, gdzie głównym jest właśnie dymisja rządu. Zakładam, że nie tylko jest to główny postulat Ruchu społecznego „Strajk Kobiet”, lecz również i innych organizatorów protestów.

Wystarczyło kilka godzin

Do tego, by zawarte w Oświadczeniu słowa wzywające do podejmowania działań: „Wzywam, wszystkich członków Prawa i Sprawiedliwości i wszystkich, którzy Nas wspierają (autor: tzw. Narodowców, czytaj neofaszystów), do tego by wzięli udział w obronie kościoła i tego wszystkiego co dzisiaj jest atakowane nie przypadkowo”. Zostały przez adresatów tych słów przyjęte i wprowadzono do realizacji to wezwanie.

Rating: 1 out of 4.